Seeeeeeeeg dag

Ett sjukt barn som hostar ungefär var trettionde sekund, ett lite mindre barn som får vara hemma eftersom storebror är det och då kan lika gärna den lille filuren vara det med. Lika bra det, så slipper man knöla in två filurer i vinterkläder och stressa iväg på morgonen.
Ganska skönt tycker man först. Sedan framåt tvåtiden på eftermiddagen så har inget barn ätit lunch eftersom frukosten blev indelad i intervaller och sträckte sig fram till normal skol-/dagislunchtid ungefär.
Inget barn har klätt på sig vanliga kläder utan har pyjamas fortfarande. Den trötta mamman hasar runt i pappans avlagda träningsoverallströja.
Känns sunkigt på något vis, samtidigt så spelar det ju ingen roll. Vi kommer inte ut idag eftersom det hostiga barnet har feber. Tvn går varm. Mamman borde hitta på något så de små barnen känner att mamma är en riktig mamma,  inspirerande och medryckande liksom. Hon borde knåpa ihop roliga pysselsaker eller bygga en koja och låtsas att det är en riddarborg, eller kanske baka med barnen. Och så ska mamman vara pigg och det ska märkas hur kul hon tycker det är att leka riddarborg.
Åtminstone ska det inte märkas att hon inte tycker det är kul........ Men baka är ju mysigt och inte sunkigt alls.

Mamman   Hörrni barnen, ska vi baka bullar efter maten?

Barnen      Jaaaaaaa.

Mamman  Okej men då äter vi lunch först!

Storfiluren Men vi är inte hungriga, vi vill baka nu!

Lillfiluren   Jag vill äta bulldeg bara.

Mamman   Ät maten nu så bakar vi sen.

Barnen äter lite köttfärssås iallafall till slut trots att de borde drömma mardrömmar om den maträtten snart så ofta som de äter det!

Lillfiluren  Mammanuvilljagbakamammanuvilljagbakamammanuvilljagätabulldegmamma!

Stora filuren tröttnar efter att jästen är söndersmulad och börjar rita istället. Lillfiluren tröttnar efter att allt mjöl är tillsatt och börjar leka tiger som jagar en dinosaurie under bordet. Mamman bakar bullar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback